Philip Heitkamp / Buro Anno1998 Wilhelminastraat 160 7573 AK Oldenzaal

In samenwerking met architectenburo John Velthuis heeft buro Anno 1998 een herbestemmingsplan verzorgd voor dit pand.

Onderzocht is of het gebouw geschikt is als onderkomen voor een basisschool.

10 feb 2016

In opdracht van de heer Oosterik heeft Buro anno 1998 een  ontwerp gemaakt voor de herbestemming van deze oude schuur.

Dit gebouw is van oorsprong het oude verplaatste ‘Brandershoes’. Een boerderijtje dat in het begin van de 20e eeuw verplaatst is naar de Wiggerbosweg. De naam duidt op het stoken/branden  van alcohol in deze voormalige boerderij.

Het oude ‘Brandershoes’ zal verbouwd worden tot recreatiewoning/boerderijkamer. De boerderijkamers bieden prachtig uitzicht op het fraaie landschap en ligt op steenworp afstand van golfbaan ‘het Sybrook’.

In opdracht van de woningbouwvereniging Sint Josef heeft Buro Anno 1998 in verband met herbestemmingsplannen een bouwkundig onderzoek uitgevoerd naar de technische staat van het voormalig Hotel aan de Grotestraat 17 te Denekamp. Het gebouw cq. voormalige hotel Veldman dateert van 1926 en vertoont duidelijke kenmerken van de Amsterdamse school architectuur.

Aan de Voortsweg bij Lonneker/Enschede bevindt zich nog een oud  moestuincomplex uit  1919 ,dat vroeger eigendom was van de familie Blijdenstein.

Het complex bestaat uit een historische moestuin die geheel ommuurt is d m.v. een fruitmuur. Daarbinnen bevindt zich een werkplaats met schuur en kassen.

Het plan is om dit moestuincmplex  open te stellen en her te bestemmen. Buro Anno 1998 heeft een ontwerp en herbestemmingsplan gemaakt voor de verbouw en het herstel van de schuur.

15 mei 2014

Samenwerking met Architectenbureau Robert Ten Dam uit Diepenheim is een transformatieplan geschreven voor herbestemming van deze oude molenlocatie.

In het onderzoek zijn 3 varianten uitgewerkt die als meest passend en haalbaar worden beschouwd.

15 mei 2014