Philip Heitkamp / Buro Anno1998 Wilhelminastraat 160 7573 AK Oldenzaal

Ontwerp, vergunningen en  en bouwkundige begeleiding.

Dit stijlvolle huis uit het begin van de 19e eeuw siert de binnenstad van Oldenzaal.
De voorgevel heeft een fraaie harmonieuze indeling met hoge vensters.
Dit voormalige woonhuis is tegenwoordig in gebruik als restaurant.
De eigenaar heeft opdracht gegeven voor het maken van een nieuw ontwerp waarbij op de 1e en zolderetage een aantal studio’s/appartementen worden gerealiseerd.
Daarbij moeten zoveel mogelijke oude details intact blijven.
In overleg met de monumentencommissie is overeenstemming bereikt over de aan te passen dakkapellen op de zolderetage.

In het voorjaar van 2016 kwam de vraag binnen om voor de vereniging van Natuurmonumenten een ontwerp te maken voor een ingrijpende verbouwing van een monumentale boerderij in Vorden.
In goed overleg met de projectleiders van Natuurmonumenten en de monumentencommissie zijn we tot een fraai ontwerp gekomen waarbij de monumentale waarden behouden zijn gebleven.
Buro Anno 1998 heeft vervolgens de vergunningaanvraag, de aanbesteding en de bouwbegeleiding verzorgd.
Inmiddels is de boerderij vakkundig verbouwd en gerestaureerd door aannemersbedrijf Ruiterkamp.
Natuurmonumenten heeft de boerderij inmiddels weer verhuurd aan nieuwe huurders.

In het voorjaar van 2016 kwam de vraag binnen om voor de vereniging van Natuurmonumenten een ontwerp te maken voor een ingrijpende verbouwing van een monumentale boerderij in Vorden.
In goed overleg met de projectleiders van natuurmonumenten zijn we tot een fraai ontwerp gekomen waarbij de monumentale waarden behouden zijn gebleven.
Buro Anno 1998 heeft vervolgens de vergunningaanvraag, de aanbesteding en de bouwbegeleiding verzorgd.
Inmiddels is de boerderij vakkundig verbouwd en gerestaureerd door Timmer- en aannemersbedrijf Scheffer.

In opdracht van BOEI, investeringsmaatschappij voor herstel van industrieel erfgoed, heeft Buro Anno 1998 schetsontwerpen verzorgd voor deze rijksmonumentale vakwerkboerderij.

10 feb 2016

In opdracht van de heer Oosterik heeft Buro anno 1998 een  ontwerp gemaakt voor de herbestemming van deze oude schuur.

Dit gebouw is van oorsprong het oude verplaatste ‘Brandershoes’. Een boerderijtje dat in het begin van de 20e eeuw verplaatst is naar de Wiggerbosweg. De naam duidt op het stoken/branden  van alcohol in deze voormalige boerderij.

Het oude ‘Brandershoes’ zal verbouwd worden tot recreatiewoning/boerderijkamer. De boerderijkamers bieden prachtig uitzicht op het fraaie landschap en ligt op steenworp afstand van golfbaan ‘het Sybrook’.

Buro Anno 1998 heeft het ontwerp en verbouwplan verzorgt voor deze fraaie woning in Bennekom.

In opdracht van de gemeente Wierden heeft de boerderijenstichting Twentse Erven ,  Buro Anno 1998 gevraagd om een onderzoek te doen en een toetsingskader op te stellen voor her- nieuwbouw van boerderij ‘t Sandink in buurtschap de Huurne te Wierden. Het onderzoek biedt een kader en aanknopingspunten waarbinnen de streekeigen kenmerken van de voormailige boerderij met bijgebouwen gewaarborgd worden. De criteria zullen houvast bieden bij de ontwerpopgave die er ligt voor de her/nieuwbouw van dit oude erf.